Liz Rijsbergen
NOS Voetbal

Twente-speelster Rijsbergen loopt zware knieblessure op: 'Ben er kapot van'

FC Twente-aanvalster Liz Rijsbergen heeft zondagmiddag in het uitduel met FC Utrecht een ernstige knieblessure opgelopen. Ze zal langdurig uit de roulatie zijn, meldt haar club.

Haar blessure betekent dat ze het mogelijke landskampioenschap van Twente vanaf de kant zal moeten meemaken. Ze had gehoopt die titel zondag al binnen te slepen door te winnen van FC Utrecht, maar FC Twente speelde met 2-2 gelijk.

'Nachtmerrie werkelijkheid'

De 22-jarige speelster liep de blessure op in de eerste helft en moest al na elf minuten naar de kant.

"De dag die moest eindigen in tranen van vreugde, is geëindigd in tranen van verdriet. De nachtmerrie is werkelijkheid geworden. Ik ben er kapot van, maar ik kom veel sterker terug", schrijft Rijsbergen op Instagram.

Liz Rijsbergen geblesseerd van het veld

De volgende kans op het landskampioenschap is donderdag, als het duel tussen Ajax en AZ hervat wordt. Die wedstrijd werd zaterdag bij een 0-0 stand gestaakt na een zware botsing van AZ-keepster Femke Liefting. Als Ajax daar punten verspeelt, is Twente kampioen.

Mocht Ajax winnen van AZ, kan Twente het woensdag 1 mei zelf afmaken op bezoek bij Fortuna Sittard.

Stand eredivisie vrouwen met Twente aan kop

Rijsbergen, die na de zomer overkwam van ADO Den Haag, maakte tien goals voor Twente. Ze staat op een gedeelde vijfde plek in de topscorerslijst van dit seizoen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl