AZ stoot zich wéér aan dezelfde steen: ADO maakt achterstand ongedaan

25-10-2020 21:49
182

AZ is er weer niet in geslaagd om een voorsprong vast te houden in de Eredivisie. De Alkmaarders stonden met 1-0 en 2-1 voor, maar lieten ADO Den Haag in de absolute slotfase nog langszij komen: 2-2.

AZ toonde aan een goed gevoel over te hebben gehouden aan de verrassende zege in Napels en liet er geen gras over groeien. Al na twee minuten liepen de Alkmaarders juichend weg toen Calvin Stengs afdrukte, maar door die goal ging later alsnog een streep. De aanvaller zou buitenspel hebben gestaan, zo oordeelde de VAR.

Dat demotiveerde de ploeg van trainer Arne Slot allerminst. Het bleef kansen regenen in het Cars Jeans Stadion en de goal kon dan ook niet uitblijven. Na een ruim half uur spelen was Albert Gudmundsson de gelukkige: hij knalde een afvallende bal in de bovenhoek nadat ADO de bal bijzonder zwak uitverdedigde. Met de verdiende voorsprong bereikten de Alkmaarders de rust.

AZ zou AZ echter niet zijn als het in de tweede helft niet toch nog spannend zou worden. Eerst kopte Peet Bijen uit een corner nog in de handen van keeper Marco Bizot, maar tien minuten later kwam ADO op gelijke hoogte. De goal kwam op naam van Milan van Ewijk, die een tweede hoekschop tegen de touwen wist te schieten.

Lang kon de Residentieclub niet genieten van de gelijkmaker. Bijen ging vreselijk in de fout en zag dat Jesper Karlsson, die de bal als cadeautje kreeg van de verdediger van ADO, knap raak schoot in de korte hoek. Na die goal trok AZ zich wat meer terug uit angst voor een tegengoal en daarmee riepen de mannen van Slot het onheil over zich af.

Het ging namelijk toch nog fout voor de Noord-Hollanders. Drie minuten voor tijd werd ADO-invaller Michiel Kramer bereikt bij de tweede paal en hij wipte het leer knap over Bizot heen: 2-2. Weer een harde tik voor AZ, dat daarmee voor de vijfde keer dit Eredivisie-seizoen niet kan winnen en alweer een voorsprong weggeeft.