Heerenveen bijt zich stuk op stug ADO Den Haag

28 november 2020, 22:11   Bijgewerkt: 28 november 2020, 22:19

Het armoedige duel tussen ADO Den Haag en SC Heerenveen heeft geen winnaar opgeleverd. De thuisploeg begon voortvarend, maar was na de 1-0 voorsprong van David Philipp het spoor bijster. Na de snelle gelijkmaker van Joey Veerman voor Heerenveen waren het vooral de Friezen die de klok sloegen in Den Haag, maar bleven steken op een 1-1 gelijkspel.

Het is alweer een tijdje geleden dat ADO in het eigen Cars Jeans Stadion wist te winnen. De laatste overwinning van de Hagenezen dateert namelijk van 19 januari. Toen werd er met 2-0 gewonnen van RKC Waalwijk. Nu, tien maanden plus een trainerswissel later, staat de ploeg van nieuwe coach Ruud Brood op de zestiende plek. Brood debuteerde vorige week zelfs met een beschamende 6-0 nederlaag bij Sparta Rotterdam. In zijn thuisdebuut als hoofdtrainer tegen Heerenveen veranderde hij daarom zijn basiself maar liefst op vier plaatsen. Heerenveen daarentegen kent een prima seizoenstart. De ploeg van oefenmeester Johnny Jansen behaalde uit negen wedstrijden zeventien punten en staat hiermee op een keurige zesde positie van de ranglijst. Jansen wisselde in zijn basiselftal amper. Alleen de geschorste middenvelder Sieben Dewaele werd vervangen door Ibrahim Dresevic.

Een ander opvallend moment in de eerste helft was dat Ricardo Kishna na 1.168 (!) dagen niet te hebben gespeeld zijn rentree maakte op het voetbalveld. De aanvaller kampte een lange tijd met zwaar blessureleed en mentale problemen. Kishna nam de plek in van Philipp; de doelpuntenmaker viel geblesseerd uit.

Na de rust kabbelde het verder tussen beide ploegen. De gasten hadden het beste spel sinds de rust en jaagden op de 1-2. Eerst werd een schot van Joey Veerman gekraakt en kort daarna kwam Rodney Kongolo net tekort bij een voorzet van Mitchell van Bergen. Heerenveen zocht dus naar een opening tussen de Haagse-muur, maar had de grootste moeite om af te drukken. In de blessuretijd was vrijetrappenspecialist Joey Veerman nog dicht bij de winnende treffer, maar zijn poging ging net naast het doel van Luuk Koopmans. Brood heeft zodoende zijn eerste punt als trainer van ADO in de pocket en kan stiekem weer omhoog gaan kijken. De formatie staat zestiende. Heerenveen moet oppassen dat het de schwung niet kwijtraakt, na de remise van vorige week tegen RKC Waalwijk en deze mispeer in Den Haag. 

Opstellingen en beoordelingen*:

ADO Den Haag: Luuk Koopmans 4; Lassana Faye 5,5, Dario Del Fabro 5, Boy Kemper 5, Milan van Ewijk 4; Shaquille Pinas 5 (87. Andrei Ratui –), Jose Pascual, Ilay Elmkies 5, Pascu 5 (77. Kees de Boer –), David Philipp 6,5 (28. Ricardo Kishna); Vicente Besuijen 5, Michiel Kramer 4 (77. Jonas Arweiler –)

SC Heerenveen: Erwin Mulder 6; Lucas Woudenberg 5,5, Pawel Bochniewicz 5,5, Jan Paul van Hecke 5, Sherel Floranus 6; Rodney Kongolo 5,5, Ibrahim Dresevic 6,5 (65. Rami Hajal 5), Joey Veerman 6,5; Mitchell van Bergen 7, Henk Veerman 5, Benjamin Nygren 5 (65. Couhaib Driouech 5 –)

Man of the match: Mitchell van Bergen

*Spelers moeten tenminste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen