De Eredivisie-flops: Haller weer matig, géén prolongatie van Veronica Inside-titel

De Eredivisie-flops: Haller weer matig, géén prolongatie van Veronica Inside-titel

08-03-2021 11:00
96

Geloof het of niet, maar de duurste Eredivisie-speler én de Veronica Inside-speler van de week aller tijden hebben ons wekelijkse floplijstje gehaad. VVV-Venlo levert uiteraard de meeste spelers, na zijn kansloze 6-0 nederlaag bij Feyenoord. Ook FC Groningen en ADO Den Haag vaardigen twee spelers af na speelronde 25.

Michael Verrips (FC Emmen)
Vrijdagavond werd hij bij Veronica Inside tot Eredivisie-speler van de week gekroond, na zijn sterke optreden tegen FC Utrecht. Ironisch genoeg maakte Verrips tegelijkertijd een kolossale blunder, die zijn ploeg uiteindelijk twee punten kostte tegen Sparta. Eén ding is zeker: de sluitpost zal zijn Veronica Inside-titel niet gaan prolongeren...

Damil Dankerlui (FC Groningen)
Ajax heeft het de laatste jaren altijd moeilijk tegen het goed georganiseerde FC Groningen, maar had zondagmiddag al snel een opening gevonden. De gasten stonden al na vijf minuten op achterstand en Dankerlui speelde een negatieve hoofdrol. Ryan Gravenberch schoot in en de rechtsback van FC Groningen maaide in de doelmond over de bal heen. Het zijn missers die je je niet kunt permitteren als je een resultaat wil boeken in Amsterdam.

Tobias Pachonik (VVV-Venlo)
We hadden alle spelers van VVV wel in dit floplijstje op kunnen nemen, maar Pachonik slaagde erin om zich in negatief opzicht te onderscheiden. De rechtsback had de 1-0 van Jens Toornstra kunnen voorkomen, maar greep niet kordaat genoeg in, liet zich aftroeven door Luis Sinisterra en leidde een kansloze voetbalmiddag van zijn ploeg in.

Kristopher Da Graca (VVV-Venlo)
Ook Da Graca kon het tij niet keren in De Kuip. De Zweedse winteraanwinst maakte een degelijke indruk tijdens zijn eerste weken in Venlo, maar zakte zaterdag door het ijs in Rotterdam-Zuid. De 'assist' bij de 4-0 van Toornstra kwam van zijn voet, na blind uitverdedigen door het midden.

Tesfaldet Tekie (Fortuna Sittard)
Een wissel tijdens de rust: het is zelden een goed teken. Fortuna had zondag tijdens de eerste helft weinig in te brengen tegen PSV en kwam met een 0-2 achterstand nog goed weg. Tekie liep erbij en keek ernaar, zonder een bijdrage te leveren aan het spel. Zijn wedstrijd zat er dus na 45 minuten al op.

Danny Post (VVV-Venlo)
De derde en laatste VVV'er in dit lijstje. "Je mag er zeker wel eentje raken, maar dat hebben we te weinig gedaan en dat doen we sowieso te weinig" en "Je ziet dat we dit seizoen de boel vaak laten lopen, dat is wel zorgwekkend", liet de aanvoerder na afloop weten. Daar had hij zeker gelijk in, maar Post gaf zelf ook niet het goede voorbeeld. VVV maakte welgeteld drie (!) overtredingen in negentig minuten en ook de aanjager van het elftal rolde de rode loper uit.

Marko Vejinovic (ADO Den Haag)
Tikkie terug, Marko... SC Heerenveen liep op zijn laatste benen en moest steeds verder terug, ADO joeg op de gelijkmaker en misschien wel meer. Maar toen hielp Vejinovic de thuisploeg een handje met een panklare 'assist' op Henk Veerman: 2-0, wedstrijd beslist, wéér een nederlaag voor de nummer voorlaatst. "Het is gewoon een k*tbal, een dramatische bal van mij. Ik heb het verkloot en het team in de steek gelaten", was zijn duidelijke commentaar na afloop.

Michiel Kramer (ADO Den Haag)
Maar het lag uiteraard niet alleen aan de fout van Vejinovic. Dat ADO op dat moment nog steeds op achterstand stond, had ook iets met de vorm van Kramer te maken. De spits had één of twee goals mee kunnen pikken, maar had zijn vizier niet meegenomen naar Friesland.

Danilo (FC Twente)
Een rake penalty tegen Feyenoord en een schitterende goal van afstand tegen Heracles: Danilo leek zijn winterdip dan eindelijk overwonnen te hebben, maar zakte zaterdagavond weer ver weg. FC Twente-Willem II was geen wedstrijd voor de fijnproever en de Braziliaanse Ajax-huurling deelde in de malaise.

Sébastien Haller (Ajax)
De derde centrumspits in dit rijtje is er niet zomaar eentje: een speler met een prijskaartje van 22,5 miljoen euro ligt vanzelfsprekend onder een vergrootglas en dus vallen mindere optredens extra op. Woensdag tegen sc Heerenveen was het bar en boos, zondag tegen FC Groningen was het ook niet best, achtste goal in dertien Ajax-wedstrijden of niet.

Paulos Abraham (FC Groningen)
Haller mocht nog negentig minuten op het veld blijven staan in de Johan Cruijff Arena. Abraham werd na drie kwartier al gewisseld door FC Groningen-trainer Danny Buijs. Tijdens zijn eerste Eredivisie-wedstrijden liet de jonge Zweed bij vlagen zien waarom FC Groningen de portemonnee voor hem durfde te trekken, maar zondag had hij zijn dag niet.