Spoorboekje: Vitesse - ADO, KKD-duels, Vlap en Hoever in actie

9 april 2021, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op televisie komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 9 april.

Specials

Achtergrond: toptrainer Ten Hag is bestemd voor absolute top

Erik ten Hag werd afgelopen week in verband gebracht met een overstap naar het Duitse Borussia Mönchengladbach. Die Fohlen zitten momenteel in een crisis; de resultaten zijn slecht, de trainer vertrekt deze zomer naar Borussia Dortmund en er is nog geen vervanger aangesteld. FCUpdate.nl ging in gesprek met Bundesliga-kenner Erik Meijer en oud-assistent Dennis Demmers. Over het verleden, het heden en de toekomst van de toptrainer.

De knappe 'comebacks' van Koemans' FC Barcelona dit seizoen

Ronald Koeman kan zaterdagavond in elk geval voor even terugkeren aan de koppositie van Spanje. Bij een overwinning op Real Madrid passeert het Atlético Madrid en heeft het opeens de beste papieren voor de landstitel. Het goede gevoel is in elk geval al even terug in Camp Nou en dat is mede omdat de veerkracht is hervonden door Barça. Een overzicht met belangrijke doelpunten in de absolute slotfase dit seizoen van het elftal van Koeman.

Wedstrijden

Roda JC - Almere City (17.00 uur)

'Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw', luidde de achteraf zeer ironische tekst die Roda JC voor de wedstrijd tegen Almere City op Twitter zette. Anderhalf uur later werd de wedstrijd namelijk gestaakt, omdat er te veel sneeuw op het veld lag. Vanmiddag wordt het restant van dat duel - tussenstand 0-0 - uitgespeeld. Voor beide ploegen is het dus zaak om snel te scoren, want waar Almere nog altijd speelt om directe promotie wil Roda JC een play-offplek veilig stellen.

Vitesse - ADO Den Haag (20.00 uur)

Kan Vitesse de tweede plaats nog grijpen? De Arnhemmers wonnen vorige week door twee penalty's van FC Twente en zijn daardoor nog wel in de race voor die plek. De ploeg van Thomas Letsch staat vierde en heeft drie punten minder dan zowel PSV als AZ. Vanavond moet er hoe dan ook gewonnen worden van ADO Den Haag, de hekkensluiter die aan een treurig seizoen bezig is. ADO heeft zeven punten minder dan de nummer zestien en moet, als het nog wat wil, eigenlijk punten halen in Arnhem.

FC Den Bosch - Cambuur (20.00 uur)

De Eredivisie nadert met rasse schreden voor SC Cambuur, dat afgelopen weekend met 2-7 won van Excelsior en daarvoor al met 0-3 won bij FC Volendam. De voorsprong op achtervolger De Graafschap bedraagt negen punten, terwijl de Leeuwarders ook een veel beter doelsaldo hebben. Met een zege bij laagvlieger Den Bosch is een terugkeer op het hoogste niveau weer een stapje dichterbij voor het team van Henk de Jong.

Voetbal op tv

18.00 uur: NAC Breda - Jong FC Utrecht, ESPN - live verslag van het Eerste Divisie-duel

18.30 uur: Hamburger SV - SV Darmstadt 98, ESPN 4 - live verslag van het 2. Bundesliga-duel

20.00 uur: Vitesse - ADO Den Haag, ESPN 2 - live verslag van het Eredivisie-duel

20.00 uur: FC Den Bosch - SC Cambuur, ESPN 3 - live verslag van het Eerste Divisie-duel

20.00 uur: Excelsior - NEC, ESPN 6 - live verslag van het Eerste Divisie-duel

20.30 uur: Arminia Bielefeld - SC Freiburg, ESPN 4 - live verslag van het Bundesliga-duel

21.00 uur: Fulham - Wolverhampton Wanderers, Ziggo Sport Voetbal - live verslag van het Premier League-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen